About

Fotografia mea
Joc de idei , sentimente , ganduri ?

vineri, 2 octombrie 2009

3 teste medicale importante

Citeam astazi dimineatza pe site-ul Myrei despre cateva teste importante pentru noi fetele ;)) ... ce sa zic ,daca va plictisiti puteti intra sa vedeti ce se mai poarta in materie de vestimentatie,vedete-barfe si chestii de gen ... de plictiseala merge ;))

Si o chestie mai interesanta asa ... puteti citi mai jos :

Noi, femeile, ar trebui sa avem o rutina medicala foarte bine stabilita daca dorim sa ducem o viata lunga si sanatoasa. Stim ca sistemul medical din Romania nu e tocmai ce ti-ai dori, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa te supui testelor care iti pot salva viata.

Pe langa vizita regulata la medicul dentist si la ginecolog, ar fi bine sa te supui acestor teste care pot determina boli serioase.
1. Testeaza cantitatea de proteina C Reactiva in sange

Cu ajutorul acestui test poti descoperi bolile de inima si inflamatiile cronice intr-un stadiu de dezvoltare initial si poti duce o viata normala.

Proteina C Reactiva este o proteina care apare cu raspuns rapid la bolnavii cu diferite infectii microbiene, in inflamatii (reumatism), in infarctul miocardic sau in tumori.

Este sintetizata in ficat si initiaza eliminarea celulelor care patrund in organism. Rolul ei principal consta in fixarea si neutralizarea substantelor toxice provenite din leziunile celulare.

Prin proteina C reactiva se poate masura si riscul ca un pacient sa prezinte o boala cardiovasculara.

2. Testeaza auzul cu audiograma

Ascultam muzica la maxim, nu avem grija corespunzator de igiena aparatului auditiv sau nu suntem atente la loviturile minore. Pentru a evita pierderea partiala sau totala a auzului mergi regulat la medic pentru o audiograma.
Audiograma este cea mai cunoscuta si mai raspandita investigatie din domeniul audiologiei. Ea ofera o imagine sintetica despre auzul urechii investigate.

Inregistrarea succesiva a auzului prin stimulare la casca, apoi la vibrator, permite o estimare destul de precisa a sediului unde s-a instalat leziunea care a provocat scaderea auzului.

Din acest motiv, audiograma este considerata si astazi drept cel mai util test in audiologie, si trebuie efectuata in absolut toate situatiile cand dorim sa evaluam auzul.

3. Testeaza aparitia glaucomului

Glaucomul este o boala a ochiului ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual.

Aceasta boala a ochiului se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare si scaderea acuitatii vizuale. In stadii avansate, aceasta afectiune oculara poate duce la pierderea vederii.

Glaucomul este deseori asociat cu o crestere a presiunii intraoculare, dar poate exista si atunci cand presiunea este normala. Si invers putem avea o presiune intraoculara mare fara insa a avea glaucom.

Cele mai noi teste dureaza intre 3 si 5 minute, sunt rapide si confortabile.

Asa ca pentru sanatatea ta ar fi bine sa nu uiti si de aceste teste cand mergi la controlul regulat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu